duminică, 22 noiembrie 2009

Gandire escatologica

De asta avem nevoie in lumea asta prafuita si splendida in acelasi timp....
Suna paradoxal...dar, pentru a da importanta vietii pe care am dobandit-o, trebuie sa avem capacitatea de a vedea cu ochii minitii acel sfarsit..
Dar nu in mod tragic...ci cu un sentiment de trecere spre campul cu flori in care sufletele noastre alearga..plutind precum parfumul lor.
De multe ori traim viata fiindca doar trebuie traita, insa ea nu ne-a fost data pentru a gandi in felul acesta...ea ne-a fost data pentru a o trai, chiar si cu pacate, chiar si cu suparari, tragedii proprii..tocmai pentru a dobandi intr-o zi capacitatea de a vedea "dincolo"..si de a ne autoeduca spiritul si mintea cu valori inalte..
Astazi am invatat un lucru important de la un om important..si anume..ca noi venim pe lume cu un tren, in timpul vietii asteptam multe trenuri care ne duc in numeroase locatii..iar intr-un final..plecam cu un altul, insa acesta nu are un punct in care se va opri..el se va tot duce acolo unde tu..in timpul vietii ai reusit sa prevezi, cu aceasta gandire escatologica.

O sa inchei cu un citat minunat..."cerul trebuie mai întâi să fie în inimile (şi minţile) noastre pentru ca noi să fim în ceruri" George Swinnock

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce mult inseamna sa ai darul vorbirii! Unii oameni vorbesc ,uneori,ore in sir si nu intelegi nimic,iar altii vorbesc un sfert de ora si iti lumineaza mintea.Din acest motiv a fost numit Sf. Ioan "Gura de Aur",pentru ca avea acest dar al vorbirii pe care il intelegeau toti.
Vezi tu!!aici este liberul arbitru:esti adus in gara si lasat sa alegi.Intr-o gara intodeauna ai sa gasesti de la profesori universitari pana la boschetari,asa ca depinde de tine cu cine te imprietenesti si in ce directie pleci,important este sa nu ramai in gara cu aurolacii,pentru ca in orice directie ai pleca si oricate ocolisuri ai face,important este sa ajungi la acel"escatos" si esti salvat,altfel ramai blocat in gara si nu ajungi nicaieri,ai sa te identifici cu NIMICUL.
Vio

Anca spunea...

Frumos scrieti, mai astia din familia Dobre! Serios, imi place mult dar parca totusi e cam rar!
Andreea , mare dreptate ai!

Anonim spunea...

Puneti nadejdia in Dumnezeu din toata inima si bizueste-te si pe priceperea ta ,timpul va vindeca ori ce .
Ori ce se va intimpla incearca sa zimbest,nu merita sa suferi ,trebuie sa ne buuram de tot ce ne inconjoara ,de fiecar clipa din viata noiastra traim intr-o ume trista si deprimata ,,dar asta nu inseamana ca noi trebuie sa fim asa .
Cu zimbetul pe buze o sa treci mai usor mnicuta